top of page

Så här rengör du laminatskivan i köket

Laminat är ett nästan underhållsfritt material, lätt att rengöra och sköter sig i princip av sig själv. Det finns bara några små saker som du behöver ha koll på när du vill att din laminatbänkskiva skall ha en lång livstid och ge glädje så länge som möjligt. Vilka saker det är kan du läsa i denna guide.

skotselrad laminat.jpg

Stockphoto; image by Freepik

Skötselråd för laminat i korthet

Daglig städning och underhåll

Rengör laminatytan regelbundet med vatten och handdiskmedel. Din laminatskiva behöver inte ytbehandlas utan den håller sig fin och fräsch utan annat underhåll.

Fläckar på laminat

Du kan ta bort fläckar och skräp med vanligt diskmedel eller rengöringsmedel. Mer envisa fläckar kan du försöka gnugga med en diskborste, mjuk nylonborste eller mjuka sidan av en tvättsvamp. Vi rekommenderar att du sköljer med varmt vatten och sedan gnuggar torrt. För bästa resultat, torka av ytan dagligen med en fuktig trasa och torka med en mikrofiberduk.

Det här bör du undvika

Låt aldrig vätska och kemiska ämnen, såsom rengöringsmedel och tvål, ligga kvar på ytan en längre tid, utan torka alltid av skivan direkt. Tänk på att lyfta och torka av under behållare som står på skivan. Ytan tål ej heller kalklösningsmedel.

Var vaksam med värme

Vi rekommenderar att du använder ett lämpligt underlägg när du placerar varma kastruller, stekpannor och dylikt på bänkskivan. Detta förhindrar missfärgning, torra fläckar och sprickbildning.

Undvik slipande medel och verktyg

Använd aldrig några slipande rengöringsmedel som skurpulver, stålull, nylonsvamp eller liknande på laminatytan eftersom dessa kan slipa eller repa ytan.

kok inspiration calacatta olympus 3.jpg

Upptäck vårt laminatsortiment

På Lechner tillverkar vi högkvalitativa bänkskivor i laminat som är det mest populära materialet. Vårt sortiment omfattar ett stort utbud av olika laminatdekorer för bänkskivor och stänkpaneler. En laminatskiva i ek-dekor är lika möjligt som en skiva i marmor-dekor.

bottom of page