top of page

Bra att veta

Valet av bänkskivan kan vara det svåraste i hela köksbygget. Vilken bänkskiva man ska välja beror inte bara på vilken stil du vill ha utan också hur du kommer använda köket. Vår miniguide hjälper dig med materialvalet, ger skötselråd för bänkskivor i laminat och massivt trä samt tips för vilken vask du bör välja.

bra att veta rådgivning köksbänkskivor.jpg

Materialval

En viktig aspekt att ta med i materialvalet är bänkskivans funktion. Det finns många olika material som har alla olika typer av beständighet och underhållsbehov. Läs mer om materialens egenskaper i denna miniguide så att du kan välja en bänkskiva som passar ditt liv och dina behov.

Skötselråd för laminat

Ett populärt val i köket är laminatbänkskivan. Rengöring är lätt och materialet kräver minimalt underhåll. Våra laminatbänkskivor har en lång livstid och är robusta men för att ha glädje så länge som möjligt är det ändå viktigt att rengöra och sköta materialet korrekt.

Så tar du hand om din bänkskiva i trä

För att trä ska behålla sin skönhet kräver ett kök med en träbänkskiva ett visst mått av skötsel och underhåll. Men även om trä är lite känsligare än laminat är underhållet enklare än du tror. Så en stor fördel i underhållet är att trä är nedslipningsbart.

Vilken vask till kök?

Vill du beställa en köksbänkskiva med diskho så kan du välja mellan diskhoar i olika former och storlekar. Det är alltid bra att känna till sina egna behov och vad de olika formerna och storlekarna innebär. På detta sätt kan du vara säker på att träffa rätt i valet av diskho till ditt kök.

Köksinspiration

vaska laminat bankskiva.jpg

Upptäck vårt sortiment

På Lechner tillverkar vi högkvalitativa bänkskivor i laminat och trä. Vårt mest populära material är laminat. Vårt sortiment omfattar ett stort utbud av olika laminatdekorer för bänkskivor och stänkpaneler. En vit laminatskiva är lika möjligt som en laminatbänkskiva i ek eller marmor dekor.

bottom of page