top of page

Bänkskivor i laminat

Laminat är det mest populära valet när det gäller att välja ett material till köksbänkskivan. Detta beror på att laminat är hållbar och tålig och därmed också ett mycket prisvärt val. På Lechner tillverkar vi laminatbänkskivor med en tjocklek på 30 mm i hög kvalitet och erbjuder en kollektion av moderna laminatdekorer du kan välja från.

kok inspiration calacatta olympus 3.jpg
vi alskar laminat av goda skal.jpg

Vi älskar laminat av goda skäl

Laminat är ett slitstarkt och nästan underhållsfritt material. Det består av flera lager papper som pressats samman och limmas sedan fast på skivan. Detta resulterar i en bänkskiva som är robust, extremt hållbar och ett tåligt budgetalternativ. Tack vare moderna tryckmetoder finns en mängd olika laminatdekorer som kan kombineras till ett unikt utseende med nästan inga gränser för kreativiteten. 

Varför en bänkskiva i laminat

Hitta en dekor till din bänkskiva

Med en laminatskiva har du kreativ frihet. Det går lika utmärkt att antingen välja precis samma dekor för bänkskiva och stänkpanel som att själv kombinera ihop ett spännande alternativ med olika dekorer.

 

I vår kollektion finns dekorer i många olika varianter av mönster och kulörer, fantasifulla designer och naturtrogna efterbildningar. En bänkskiva i ek-laminat är precis lika möjligt som en bänkskiva i marmorlaminat. 

Nyheter på Lechner

Vill du se hela kollektionen och är intresserad av en Lechner bänkskiva är du välkommen att kontakta oss.  Vi hjälper dig vidare att hitta en återförsäljare nära dig.

Addera en stänkpanel

Kombinera laminatbänkskivan med stänkskydd i samma material och ger köket ett enhetligt utseende. Väggplattor som stänkskydd är en av de största kökstrenderna och ett modernt sätt att skydda väggen när du lagar mat. 

stankskydd.jpg

Kantlister till laminatskivor

En kantlist på framkanten i samma mönster som bänkskivan medföljer alltid till våra bänkskivor i laminat medan kantlister till alla övriga sidor är valfria. En kantlist kompletterar laminatskivans design och samtidigt skyddar den exponerade kapytan mot fukt. Du kan välja mellan en postformad kant eller en rak kant. 

Postformad kantlist

En postformad framkant är en helt skarvfri kant med en mjuk profil. Den är inte bara snygg utan också praktiskt därför att smuts och vatten inte kan samlas. 

Rak kant

En rak kant är motsatsen till postform, där vi sätter en list i framkant och då blir inte framkant rundad utan den blir rak i stället.

Blind kant

En blindkant används på baksidan och på kortsidan av den eller de sidor av bänkskivan som eventuellt inte syns. 

skotselrad laminat.jpg

Skötselråd för din laminatbänkskiva

Bänkskivor i laminat är lättskötta och perfekt för dig som vill slippa återkommande underhåll. De är i princip underhållsfria men det finns ändå lite små saker som du bör veta när det kommer till rengöring och skötsel. Läs mer i vår guide.

Hitta återförsäljare

Våra produkter säljs av över 100 köksåterförsäljare i sju länder. Är du intresserad av en Lechner bänkskiva är du välkommen att kontakta oss. Vi hjälper dig vidare att hitta en återförsäljare nära dig.

bottom of page